Nieuws

Het laatste nieuws over Voorleesweek lees je hier.

 • Hoe kies je voorleesboeken voor de klas?

  Voorleesweek aan het voorbereiding op school? Op deze site vind je een heleboel mooie voorleesboeken. Wil je je aanbod nog aanvullen? Dan hebben wij enkele nuttige tips. In dit artikel vertellen we je hoe je geschikte voorleesboeken selecteert voor in de klas.

  Lees verder
 • De Grote Voorleesdag met (groot)ouders op school

  De drie ouderkoepels (GO! Ouders, KOOGO en VCOV) organiseren tijdens de Voorleesweek opnieuw De Grote Voorleesdag op school. Ze roepen op om (groot)ouders uit te nodigen om te komen voorlezen. Het is al de zesde keer dat de ouderkoepels dit initiatief nemen. Wie tussen 18 en 22 november 2019 De Grote Voorleesdag organiseert, krijgt een heleboel digitaal promotiemateriaal ter beschikking en maakt bovendien kans op een prachtig boekenpakket.

   

  Scholen en ouderwerkingen die willen deelnemen:

   

  Alle info op www.degrotevoorleesdag.be.

  Lees verder
 • Gezocht: mooie voorleesrituelen

  Wat is jullie voorleesritueel? Die vraag stellen we ons tijdens deze Voorleesweek. Voor een aantal reportages zijn we op zoek naar boeiende verhalen over bijzondere voorleesrituelen. Kan jij ons helpen? Ken je een mooi voorleesritueel in een school, bib, kinderdagverblijf, gezin of op andere plekken? Leest de directeur bij jullie elke dag voor? Lees je via Skype voor aan je kleinkinderen in het buitenland? Starten jullie elk voorleesmoment in de crèche met een voorleeslied? Leest je zoontje voor aan zijn zieke zus?

   

  Wij maken graag enkele mooie reportages (interview of filmpje) van interessante rituelen. Ben je of ken je iemand met zo'n ritueel? Stuur ons dan een pm via Facebook of mail naar [email protected].

   

  Deel de oproep ook gerust binnen je netwerk!

  Lees verder
 • Nieuwe boekentips online

  Nog op zoek naar voorleesboekentips? De nieuwe boekentips voor 2019 zijn online! Je kan natuurlijk naar hartenlust aanvullen met je eigen favorieten. Je vindt de tips onder 'boekentips' op deze site, verdeeld in 5 leeftijdscategorieën tussen 0 en 15 jaar. Maar je kan ze ook downloaden als handige pdf's om bijvoorbeeld in de bib of het kinderdagverblijf te leggen of mee te geven met ouders. De lijsten vind je onder 'promotie'. Daar hebben we trouwens ook de bibliotheeklijsten verzameld.

  Veel voorleesplezier!

  Lees verder
 • 15 oktober - studiedag 'Voorlezen aan ouderen'

  Op dinsdag 15 oktober organiseren Iedereen Leest en LINC VZW een studiedag 'Voorlezen aan ouderen'. Een hele dag bieden ze inspiratie en praktische tips om een voorleeswerking uit te bouwen in een woonzorgcentrum, dienstencentrum of bibliotheek.
  Je vindt alle info over de studiedag hier.

  Vergeet niet om snel in te schrijven: de studiedag is intussen bijna volgeboekt!

  Lees verder
 • Voorleesweek 2019: alle info eind augustus!

  Voorleesweek 2019 loopt van 16 tot 24 november. Eind augustus vind je op deze site alle info, promotiematerialen en een lading nieuwe boekentips. De Voorleesweek staat dit jaar in het teken van voorleesrituelen. We willen heel graag weten wat jullie ritueel is. Voor het slapengaan? Met natte haartjes? Altijd in pyjama? Op het potje? Wat is jullie gewoonte thuis, in het kinderdagverblijf, op school, in de bib?

   

  We kunnen ook alvast vertellen dat niemand minder dan Pieter Gaudesaboos het nieuwe affichebeeld heeft gemaakt. Je ziet het beeld hierboven in sneak preview.

   

  Gauw meer!

  Lees verder